De NNCZ brengt de verschillende aspecten van wonen, welzijn en zorg samen. Dat is wat ons uniek maakt. We proberen ons werk zo dicht mogelijk bij de cliënt te doen in wijken en dorpen, waardoor we in staat zijn optimaal aan te sluiten bij onze doelgroep. Mensen willen of zijn genoodzaakt langer thuis te blijven wonen. We werken daarom steeds meer en intensiever samen met netwerkpartners als huisartsen etc. We verbinden ons met mantelzorgers, vrijwilligers, buurtbewoners, professionals en organisaties. We geloven in het belang van samenwerken, verbinden en dichtbij zijn. We geloven in de kracht van mensen en wederkerigheid. Immers: samen zijn we van waarde.
De NNCZ biedt steeds meer medewerkers de mogelijkheid om door te groeien. Dit doen we al door ons ontwikkelingsprogramma Samen van Waarde. Daarnaast leiden we wederom medewerkers via een werken en leren traject op tot Helpende, Verzorgende-, of Verpleegkundige. We geven dit scholingstraject vorm samen met het Alfa College zowel in Hoogeveen als in Groningen. We hebben daartoe diverse opleidingsplaatsen in onze werkgebieden Hoogeveen e.o., Hollandscheveld, Noordbroek, Groningen, Grijpskerk en Haren.
Spreekt jou dit aan en wil jij je graag verder blijven ontwikkelen, maar dan wel graag in de beroepspraktijk? Vanaf september 2021 bieden wij BBL-opleidingsplaatsen aan voor:
Dat is interessant! Kan je meer vertellen over deze opleidingsplaatsen?
Een BBL-opleidingsplaats is een combinatie van werken en leren in de praktijk. Dit betekent dat je alles wat je leert direct kan toepassen in je dagelijks werk. Tijdens en na de opleiding ondersteun je bij lichamelijke verzorging in complexe situaties en psychosociale problemen. Daarnaast voer jij verpleegtechnische handelingen uit, zoals injecteren en het verzorgen van een wond. Je werkt minimaal 28 uur per week binnen één van onze werkgebieden. Daarbij ben je binnen één van onze teams samen met collega’s verantwoordelijk voor de zorg en ondersteuning van cliënten in een woonleefgroep. Je wordt begeleid door verschillende professionele collega’s.
Dat klinkt goed! Waar moet ik aan voldoen om aan de slag te gaan?
Allereerst heb jij affiniteit met de (ouderen) zorg. Het is een pré dat je de opleiding Verzorgende IG of vergelijkbaar hebt afgerond en enige ervaring hebt in de zorg. Je voelt je betrokken bij ouderen die zelfstandig willen zijn maar daarbij ook de nodige zorg en ondersteuning nodig hebben. Je kunt je goed inleven in cliënten die kwetsbaar zijn en weet mensen zo te ondersteunen bij alle aspecten van het wonen en leven dat cliënten optimaal de regie over het eigen leven behouden. Je durft het handelen van jezelf en collega’s kritisch te benaderen en ook bespreekbaar te maken. Je kunt zowel zelfstandig als in groepsverband werken, je bent proactief en continu op zoek naar mogelijkheden om jezelf en collega’s verder te helpen.
Wat bieden wij?
Wij bieden jou de kans om je talenten verder te ontwikkelen en je loopbaan in de zorg verder vorm te geven. Daarnaast bieden wij een leer-arbeidsovereenkomst tijdens de opleiding met bijbehorende arbeidsvoorwaarden conform de CAO VVT met uitzicht op een vaste baan in de functie waarvoor je de opleiding hebt afgerond. Je ontvangt gedurende de opleiding salaris op basis van functiegroep 35. Alle opleidingskosten worden vergoed door de NNCZ en een deel van de lestijd wordt als werktijd gecompenseerd. Maar wat wellicht het meest belangrijk is: we bieden je de mogelijkheid om je (verder) te ontwikkelen tot een uitstekende zorgprofessional.